Közélet

Szabadlábon a buszmegállóban gázoló férfi

Az ügyészség nem kezdeményezte az előzetes letartóztatást.

Szabadlábon védekezhet szerdától az a férfi, aki az általa vezetett furgonnal hat embert gázolt el hétfőn egy budapesti buszmegállóban – tudta meg a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől az MTI. Skoda Gabriella azt mondta: a VI.-VII. kerületi ügyészség nem kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását, mert a kényszerintézkedés elrendeléséhez szükséges feltételek – álláspontja szerint – nem állnak fenn.

A rendőrség előző nap közölte: javasolták az ügyészségnek, hogy kezdeményezze a férfi előzetes letartóztatását a bíróságon. A nyomozó hatóság korábbi közlése szerint a járművezető a gyanúsítotti kihallgatásakor elismerte felelősségét.

A 25 éves férfi ellen a rendőrség kettőnél több ember halálával végződő közúti baleset gondatlan okozásának magalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A gyanúsított hétfő délután Budapest IX. kerületében, a Soroksári úton közlekedett gépjárművével, amikor ismeretlen okból felhajtott az úttest jobb oldalán lévő 24-–es villamos végállomásánál lévő buszmegállóba, ahol elütötte az ott várakozókat.

A baleset következtében három ember meghalt, egy ember életveszélyes, kettő súlyos sérüléseket szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik