Közélet

Közel egy napig oltották a raktártüzet

Szerencsére nem került a levegőbe mérgező anyag a műanyag-feldolgozóból.

Kedd estére sikerült eloltani a kistarcsai műanyag-feldolgozó üzemben keletkezett tüzet – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel. Petróczi Tímea elmondta, hogy éjszakára már csak egy gödöllői tűzoltó raj maradt a helyszínen.

A gödöllői, szentendrei, monori és fővárosi tűzoltók 70 fős csapata egy tucat jármű és különböző speciális eszközök segítségével oltotta el az üzem raktárában hétfő este 8 órakor fellobbant és a tetőszerkezetre is átterjedt tüzet. A munkát nehezítette, hogy kedden beomlott a födém, így nemcsak a tűzzel, hanem a törmelékkel is meg kellett küzdeniük. Végül mindhárom tűzgócot felszámolták. Délután fél ötkor hármas kiemelt, majd 6 órakor egyes fokozatra minősítették vissza a védekezési készültséget.

A folyamatosan, illetve váltásban dolgozó tűzoltók közül már csak egy gödöllői raj maradt a csarnoknál, hogy felügyelje a parázslást, s szükség esetén megakadályozza a „visszagyulladást”. A tűz keletkezésének okát a Pest megyei katasztrófavédelem segítségével a váci tűzoltók vizsgálják .

Az összehangolt mentési akcióban részt vettek a katasztrófavédelem speciális csoportjának tagjai is, akik műszerekkel mérték a levegő szennyezettségét, mert félő volt, hogy a műanyag égése során mérges gázok kerülhetnek a szabadba. Szerencsére ez nem történt meg, a környező településen élők közül senkit sem kellett kitelepíteni és sérülésről sem érkezett hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik