Közélet

Tizenegymilliót zsarolt ki iskolatársából

Egy másolt DVD-re és megkarcolt motorjára hivatkozva követelt pénzt áldozatától egy lellei fiatal.

Tizenegymillió forintot zsarolt ki nála egy évvel fiatalabb áldozatából egy balatonlellei kamasz – írja a Sonline.hu.

Az egész ügy egy internetről letöltött filmmel kezdődött: az áldozat, az akkor tizennégy esztendős fiúról megtudta, hogy le tud tölteni filmeket az internetről, s megkérte, hozzon neki is egyet, melyet ezer forintért el tudnak majd adni. Ezután kérte az első összeget: mivel a kiírt DVD-t állítólag nem tudta lejátszani a vevő, s emiatt feljelentést akart tenni, a vádlott százezer forintot kért, hogy eltusolja az ügyet.

Aztán egy év múltán indult meg igazán csak a zsarolási lavina: a lellei fiú megkarcolta a vádlott motorját, aki a javításért már félmilliót követelt. A pénzt vendéglátós szüleitől lopta el a sértett, aki szűk egy év alatt közel tizenegymillió forintot adott át zsarolójának. Az idősebb kamasz ezután különböző ürügyekkel kereste meg újra és újra – egyre mohóbb, s ezzel együtt mind agresszívebb és fenyegetőbb lett, a lellei fiú pedig egyre jobban félt tőle, s így fizetett.

A szülőknek ugyan feltűnt, hogy rendre hiányzik az otthon tárolt bevételből, ám nem gyanakodtak fiúkra, aki akkoriban veszítette el lakáskulcsát, így azt hitték, valaki ismeretlen jár be a lakásba lopni. Csak tavaly áprilisban, amikor a vaskazettában őrzött eurónak is lába kelt, kérdezett rá sírva a sértett édesanyja, mire kell neki ez a rengeteg pénz. A lellei fiú ekkor merte csak bevallani, mi is történt vele az elmúlt időszakban, szülei fordultak a rendőrökhöz, akik éppen egy összeg átvétele közben fogták el a zsarolót.

AJÁNLOTT LINK:

Szülei pénzéből 11 milliót fizetett ki a megzsarolt iskolás (Sonline.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik