Közélet

Csipkedik gyermeküket a koldulók, hogy sírjon

Kevesebb mint egy óra alatt körülbelül 2-3 ezer forintot is össze lehet gyűjteni.

Budapest forgatagában számtalan koldussal találkozhatunk, ám a kéregetés legmegdöbbentőbb formája, amikor valaki saját gyerekét használja fel arra, hogy pénzt csikarjon ki a járókelőkből. Ezt a törvény is bünteti.

Az Aktív rejtett kamarával járta végig a várost, olyan anyákat keresve, akik kicsi gyerekkel koldulnak. Egyes beszámolók szerint van olyan nő, aki csipkedi gyerekét, hogy sírjon, de találtak egy olyan anyát is, aki alig féléves csecsemőjével koldult.

Az egyik metróaluljáró lépcsőjén, gyermekével az ölében ülő kéregető azt mondta, nincs hova tennie a kisbabát, és nem szokott sokáig kint lenni a csecsemővel, aki állítása szerint soha nem betegeskedik. Azt ő is elismeri, hogy egyre többen használják fel saját gyermekeiket koldulásra, mert így több pénzt kapnak a járókelőktől. Az asszony kevesebb mint egy órát ül a kisbabával a lépcsőn, és saját bevallása szerint ez idő alatt 2-3 ezer forintot sikerül összegyűjtenie.

Ma már van arra lehetőség, hogy a gyerekeket hajléktalan óvodába helyezzék el a szülők napközben, amíg ők az utcákon kéregetnek, de egyelőre csak nagyon kevés család él ezzel a lehetőséggel.

AJÁNLOTT LINKEK:

Gyerekkel koldulók – csipkedik, hogy sírjon a baba (TV2.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik