Közélet

Három házkutatás, több mint száz tő marihuána

Marihuánatermesztők buktak le Kunszentmártonban a napokban.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán elmondta: az ügyben a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya négy férfi ellen indított büntetőeljárást kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy 50 éves kunszentmártoni férfi 31 éves barátjával közösen vágott bele a marihuána alapanyagául szolgáló vadkender termesztésébe, a gyors meggazdagodás reményében. Közösen vásárolták meg a magokat, majd utóbbi férfi fedezte a termesztéséhez szükséges eszközök megvásárlásának kiadásait.

Az idősebb gyanúsítottnál tartott házkutatás során a rendőrök 37 tő, virágcserepekben nevelt növényt foglaltak le. Ezenkívül a férfi 20 éves fiánál is találtak némi szárított növényi eredetű anyagot, feltehetőleg marihuánát.

A kihallgatások során kiderült: a 31 éves tettestárs 26 éves unokatestvérét is bevonta az üzletbe, korábban együtt szerezték be a magokat. Ezt látszik alátámasztani az a tény, hogy a rokon lakásán további 27, illetve 28 tő, különböző fejlettségű vadkenderre és 102 gramm növényi eredetű törmelékre bukkantak a nyomozók a házkutatás alkalmával.

A szövevényes ügy szálai végül egy 32 éves, ugyancsak Kunszentmártonban élő férfihoz is elvezették a hatóságokat, ott újabb 16 tő vadkendert, köztük egyméteres példányokat is találtak – tette hozzá az őrnagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik