Közélet

Folytatódik a pécsi ámokfutó tárgyalása

A Baranya Megyei Bíróság öt tanút idézett be, köztük a fiatal szüleit, valamint azt a két budapesti orvos szakértőt, akik szerint a fiatalember elmeállapota súlyos fokban korlátozott.

A testület péntekre öt olyan tanút idézett be a pécsi egyetemi lövöldöző ügyében, akik nem jelentek meg a legutóbbi, december közepén tartott tárgyaláson. Köztük vannak a vádlott szülei is, akiknek kötelességük megjelenni, de arra nem kötelezhetők, hogy a saját fiukról valljanak. Szintén beidézte a bíróság azt a két budapesti orvost, akikkel a vádlott ügyvédje készíttetett szakvéleményt. A legutóbbi tárgyalási napon benyújtott iratok szerint a vádlott elmeállapota súlyos fokban korlátozott. A bíróság ütköztetni akarja a két fővárosi orvos véleményét azoknak a kaposvári igazságügyi elmeorvosi szakértőknek a véleményével, akiket a nyomozás során a rendőrség kért fel a vizsgálatra.

Az Új Dunántúli Napló információi szerint azonban a somogyiaknak nem volt alkalmas a pénteki időpont, ezért erre csak egy következő tárgyaláson lesz lehetőség. A lap úgy tudja: arról egyelőre nem döntött a bíróság, helyt ad-e vádlott ügyvédje által benyújtott indítványnak, hogy újabb terepszemlét tartsanak a tragédia helyszínén történtek rekonstruálására. Az ügyész indítványára viszont levetítik a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében felszerelt biztonsági kamerák felvételeit, amelyek állítólag rögzítették a lövöldözést avagy egyes részleteit.

A gyógyszerész hallgató 2009 novemberében kezdett lövöldözni a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetben. Négy emberre lőtt rá, a lövöldözésben egy egyetemista meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik