Közélet

Eltemették a diszkótragédia áldozatát

A fiatal lány temetésére több százan érkeztek, a sajtót pedig a család kérésére nem engedték be.

Hétfő délután vettek búcsút a Fiumei úton a tragédia egyik áldozatától. Az RTL hétfői tudósítása szerint a szertartáson rokonok, barátok és olyan fiatalok is részt vettek, akik ott voltak a tragikus január 15-i éjszakán.

Kiskocsin húzták a West Balkán-ügy több ezer oldalnyi iratát a nyomozók a Teve utcai rendőrszékházban. A nyomozást két hét alatt lezárták múlt pénteken, az ötezer oldalnyi iratot délután vitték az ügyészségre. Az ügynek összesen nyolc gyanúsítottja van.

A West Balkán tulajdonosai exkluzív interjút adtak a Fókusz Plusznak. A két fiatalember azt mondta, hogy a biztonsági őrök kétszer is leállították aznap este a tömeg beengedését.

„A portánk lezárta a beengedést kétszer is, amikor először lezárta, akkor hívott engem a portafőnök, és próbáltak tájékozódni, hogy mi legyen. Kénytelen vagyok ezt mondani, bár nem feltétlenül szerettem volna ebben a műsorban, a résztvevők elmondására hagyatkozom, mert nem voltam jelen, de többször az a válasz jött, hogy „Engedjétek, engedjétek az embereket”, mert még bőven kell nekik, hogy bejöjjenek” – mondta Szalontay Győző, a West Balkán tulajdonosa.

A hatóságok a tragédia óta több szórakozóhelyet is ellenőriztek a fővárosban és vidéken. Nagyobb problémát egyelőre sehol sem találtak, egyetlen helyet sem kellett bezárni. A jövőben azonban egy tervezet szerint szigorítanak a szabályokon.

„A jövőben csak előzetes szakhatósági engedélyek birtokában nyithat meg az ilyen jellegű szórakozóhely, illetve a hatóságoknak kötelező lesz évente legalább kettőször ellenőrizni ezeket a szórakozóhelyeket” – mondta az RTL Híradónak Tállai András, önkormányzati államtitkár.

Mindez csak az olyan zárt helyekre vonatkozik, ahol 300-nál többen szórakoznak, szabadtéri rendezvényeknél ezer fő a határ. A szakhatóságok pedig, például a rendőrség vagy a tűzoltóság be is zárathatja azokat a helyeket, ahol szabálytalanságot találnak.

AJÁNLOTT LINKEK:

Végső búcsú a diszkótragédia áldozatától (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik