Közélet

West Balkán: megszólaltak a tulajdonosok

Először állt a nyilvánosság elé Szalontay Győző és Arató Gábor.

A klub két üzemeltetője – akiket jelenleg halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolnak – szombat este a Fókusz Pluszban nyilatkozott a végzetes estéről. Azt mondták, először és utoljára beszélnek arról a nyilvánosság előtt, hogyan látják ők a tragédia okait.

Szalontay Győző és Arató Gábor korábban már kiadott egy közleményt, amelyben együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak. A két megrendült férfi elmondta, hogy vállalja a minden részletre kiterjedő vizsgálatot, és a maguk részéről mindent elkövetnek, hogy minél előbb tisztázódjon, kik a felelősök.

Január 15-én három fiatal lány halt meg a West Balkánban, mert agyonnyomta őket a tömeg. Az úgynevezett Noise Night Life bulihoz a West Balkánt bérelték ki a szervezők, de a szerződés szerint nem a sokat emlegetett Noise Life Production volt a bérbevevő. Hanem egy másik cég, a Diesel Music 2010 Kft, amelyik decemberben már rendezett egy bulit a West Balkánban, minden probléma nélkül, feleannyi résztvevővel. A West Balkánosok sokáig azt hitték, ugyanazt a partit hozzák most is oda, ugyanazzal a létszámmal.

A két férfi azt mondja, csak egy nappal a rendezvény előtt tudták meg, hogy a Noise Night Life-osok rendeznek bulit a helyszínen. A tulajdonosok a tíz biztonsági őrt adták a rendezvényhez, a jegyszedők a szervezők emberei voltak. A sokat kritizált porta Szalontay és Arató szerint 100 százalékosan végezte a munkáját, egyszerűen nem voltak elegen a váratlanul megjelent tömeghez képest.

Beszéltek arról is, hogy kértek engedélyt az éjszakai nyitva tartásra még tavasszal, de az önkormányzat csúszott az engedély kiadásával. A nyilatkozaton, a harmadik emelet létszám meghatározását tartalmazó rubrikába valóban 300 főt írtak, de azt mondják, a mai napig nem tudják, hogy miért ez a szám került a nyilvántartásba, valószínűleg elírhatták.

Szalontay Győző elárulta, már a kapunyitás előtt látta, mekkora tömeg vár a beléptetésre, és hogy a fiatalok között már akkor voltak olyanok, akiket nem kellett volna beengedni.

Egy októberről adminisztrációs hiba miatt januárra átszervezett külföldi koncerttől eltekintve ez lett volna az utolsó rendezvényük. A szeptemberre kitűzött nyitásig nem terveztek több partit, mert nagy váltásra készültek.

A két férfi utólag úgy látja, hibáztak, amikor hagyták, hogy a bulit megtartsák náluk. A tragédia után néhány nappal úgy döntöttek, soha többé nem nyitják meg a West Balkánt.

További részletek a Fókusz Plusz riportjában!

AJÁNLOTT LINKEK:

Exkluzív interjú a West Balkán tulajdonosaival (RTL Klub.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik