Közélet

Ártatlannak vallja magát a tucsoni lövöldöző

Jared Lee Loughnernek tegnap kellett megjelennie a bíróságon – a bírónő kérdésére tagadta, hogy megpróbálta volna megölni Gabrielle Giffords képviselőasszonyt.

A 22 éves Lougher 19 embert lőtt meg az arizonai Tucsonban, hat áldozata életét vesztette a tragédiában. A fiatalembert a tárgyalások első etapjában Giffords és két segítője meggyilkolásával vádolják – a későbbiekben várhatóan vádat emelnek majd ellene a többi áldozattal kapcsolatban is.

A tárgyalás egy pontján Larry Burns bíró megkérdezte Loughner ügyvédjét, hogy ügyfele tisztában van-e az ellene felhozott vádak komolyságával, megérti-e, hogy mivel vádolják, és ezzel kapcsolatban van-e bármilyen kérdése. Az ügyvéd, Judy Clarke ekkor azt válaszolta, kliense nem kíván kérdést feltenni a bíróságnak. Ez a párbeszéd azért is fontos volt, mivel korábban azt rebesgették, hogy Clarke a lövöldöző mentális beszámíthatatlanságára építi majd a védelmet.

Gabrielle Giffords képviselőnő állapota folyamatosan javul, múlt héten az orvosok már arról beszéltek, hogy a politikust hamarosan átköltöztetik egy houstoni rehabilitációs intézménybe.

AJÁNLOTT LINKEK:

Jared Lee Loughner ártatlannak vallotta magát – angolul (The Hollywood Gossip)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik