Közélet

Három lány meghalt egy budapesti szórakozóhelyen

A szemtanúk késelésről, a rendőrség halálos pánikról beszél.

Az eddigi információk szerint kizárható, hogy késelés történt volna azon a Nyugati téri szórakozóhelyen, ahol szombat éjjel három fiatal lány vesztette életét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap kora hajnalban.

Horváth Katalin Fanni elmondta: szombat éjjel 23 óra körül a tömeg eddig tisztázatlan körülmények között kiáramlott a szórakozóhelyről, az áldozatok ennek során vesztették életüket.

Az MTI korábban nem hivatalos rendőrségi forrásból származó információra hivatkozva azt közölte: a lányokat vélhetően agyontaposták a diszkóból menekülők.

A rendőrség helyszínen rögtönzött sajtótájékoztatója szerint pánikhangulat alakult ki a helyszínen, további sérültekről a hatóságoknak és a mentőknek egyelőre nincs tudomásuk.

A helyszínen a rendőrség cáfolta, hogy tömegverekedés tört volna ki. Újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő a helyszínen kijelentette: vizsgálja a rendőrség, hogy a helyiségben többen tartózkodtak-e, mint amennyi a befogadóképessége, illetve azt is, hogy a megfelelő menekülési útvonalak biztosítottak voltak-e.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: huszonéves lányok vesztették életüket.

A szórakozóhely szombat esti rendezvényének, a Noise Night Life-nak a Facebook-oldalán a helyszínen levők ugyanakkor azt állítják, késelés történt szombat éjjel, ezért haltak meg a fiatalok. (Az üzenőfalról azóta törölték az összes hozzászólást, és vasárnap hajnalban már a bejegyzés funkció sem volt elérhető. A letiltott oldal helyett a facebookon létrehoztak egy újabb oldalt, amelyre folyamatosan érkeznek a hozzászólások). Az Index információi szerint a West Balkán nevű szórakozóhelyen történt a tragédia 11 és fél 12 között, a második szinten még legalább egy órán át tartott a buli, és csak fél egykor kezdték teljesen kiüríteni a helyet. Az [origo] hívta fel a figyelmet arra, hogy egy szemtanú a Twitteren azt közölte, a késelés a ruhatárnál történt, és mint a “dominó, úgy dőltek le” az emberek. “Azt hittem, meghalok” – írta a lány.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint a szórakozóhelyet lezárták, a várakozó fiatalokat pedig arról tájékoztatták, hogy csak a bűnügyi szemle után kaphatják meg otthagyott értékeiket. Aki ezt nem tudja megvárni, azok vasárnap egy külön megadott telefonszámon érdeklődhetnek holmijaik felől.

A Nyugati pályaudvar várótermében több száz fiatal várakozik, akik egy szál pólóban menekültek ki a diszkóból és többük elmondása szerint azért nem tudnak hazamenni, mert irataik és lakáskulcsaik, kabátjukban és táskájukban a szórakozóhelyen maradtak.

AJÁNLOTT LINKEK:

Halálos pánik tört ki a Nyugati tér egyik szórakozóhelyén (Origo)
Három lány meghalt a West Balkánban (Index)
Noise Night Life a Facebookon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik