Közélet

Autókat mentettek a tűzoltók

A tűzoltók éjszaka 39 alkalommal vonultak ki elakadt járművekhez, főleg Komárom-Esztergom megyében.

Itt két út is járhatatlan volt hajnalban, de már újra használhatóak – közölte vasárnap reggel Töttös Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.Szombat késő estétől vasárnap hajnalig 39 elakadt járműhöz vonultak a tűzoltók az országban, ebből 19 Komárom-Esztergom megyében volt. A kocsik a hóban az útszéli árokba borultak, a műszaki mentésüket végezték a tűzoltók.

Szintén Komárom-Esztergom megyében járhatatlan volt vasárnap hajnalban a Bajna és Bajót közötti út egy ideig, de már használható. A hó elzárta egy időre a piliscsévi bekötő utat is, de 5 óra után nem sokkal használhatóvá tették.

Az országban összesen 9 ember töltötte az éjszakát ideiglenes helyen a belvíz miatt. Szombat délután még 11 volt a kitelepítettek száma, de ketten éjszakára visszatérhettek otthonukba. Ez a 11 ember a Bács-Kiskun megyei Pálmonostorán és Kiskunmajsán valamint a Somogy megyei Felsőmocsoládon illetve a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon él. Azt nem tudni, melyik településen mehetett haza éjszakára a két ember.

Szombat reggeltől vasárnap reggelig összesen körülbelül 300 esetben végeztek műszaki mentést az országban a tűzoltók. Főleg az erős szél és a hó okozott gondot. Nagyobb éjszakai balesetről egyelőre nem érkezett hír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik