Közélet

Kirabolták a Bellagio hotel kaszinóját

A fegyveres férfi nem készpénzt vitt el, hanem másfél millió dollár értékben zsetonokat - közölte szerdán a Las Vegas Sun.

A biztonsági kamerák felvételei szerint a férfi bukósisakot viselt, lövések nem dördültek el, és sérültek sem voltak a rablótámadás idején. A rendőrség szerint a rablás, majd a menekülés két-három percig tarthatott. “Leparkolt a motorral, bement a kaszinóba, fegyvert rántott, bepakolta a zsetonokat, majd fegyverrel a kezében kirohant, és elviharzott a motorral” – mondta a rendőrség egyik vezetője, Clint Nichols a Las Vegas Review-Journal nevű lapnak.

A rendőrség szerint a rabló nem tudja a zsetonokat pénzre váltani a Bellagióban, ráadásul a kaszinók manapság chipeket tesznek a zsetonokba, és ez végképp lehetetlenné teszi az átváltást. A Las Vegas-i média szerint egyelőre nem tudni, hogy az ellopott zsetonokban voltak-e elektronikus azonosítók.

A rendőrség szerint valószínűleg más módon akarja pénzzé tenni zsákmányát a rabló. A zsetonok ugyanis minden kaszinóban egyediek, különlegesek, és a gyűjtők körében rendkívül keresettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik