Közélet

Kedden áll bíróság elé Stohl András

Az ismert színművészt az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja.

A tárgyalás iránt megnyilvánuló rendkívüli sajtó- és médiaérdeklődés miatt a peren csak előzetesen regisztrált újságírók vehetnek részt.

A Budakörnyéki Ügyészség vádirata szerint Stohl András 2010. május 7-én este körülbelül 10 órától hajnali 4-ig a színházban, illetve különböző szórakozóhelyeken szeszes italt fogyasztott. A vád szerint a színész május 8-án hajnali 4 óra tájban alkoholtól befolyásolt állapotban vezette gépkocsiját, amikor Fót lakott területén kívül a megengedett 90 kilométeres sebesség helyett körülbelül 120 kilométeres sebességgel hajtott, miközben útnak indulása előtt kokaint is fogyasztott.

Az ügyészség szerint Stohl András átlépte autójával a záróvonalat és a menetirány szerinti bal oldalon a vele szemben szabályosan közlekedő gépkocsinak ütközött, aminek következtében a vétlen autós az árokba csúszott, a színész gépkocsija pedig továbbsodródva még egy, szintén szabályosan közlekedő autóval ütközött. A baleset következtében mindhárom járműben anyagi kár keletkezett, az egyik gépkocsi vezetője súlyos sérüléseket, többek között combcsonttörést, hárman pedig 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik