Közélet

Pénzért ígért védelmet egy prostituáltnak két rendőr

Vezető beosztású, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés vádjával áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elé két volt nagycserkeszi rendőr.

Az elsőrendű R. Imre vádlott – aki korábban a Nyíregyházához közeli község körzeti megbízottjaként dolgozott – még 2009 nyarán ajánlotta fel az egyik főút mellett tevékenykedő fiatal prostituáltnak, hogy pénzért nem intézkedik ellene tiltott kéjelgés miatt, valamint megvédi az őt futtatni akaró férfitól. Ezért a szolgáltatásért hetente negyvenezer forintot kért a nőtől, aki többszöri egyeztetést követően beleegyezett a dologba.

Az egyezségről R. Imre tájékoztatta társát, B. Róbertet, majd megegyeztek abban, hogy a pénz átvételét ismerősükre, a harmadrendű I. Dávidra bízzák, s ennek érdekében a nyíregyházi Búza térre szerveznek találkozót a nővel. A “csomag” átvételekor azonban a harmadrendű vádlottat – a nő feljelentése nyomán – a rendőrök tetten érték és letartóztatták.

A tárgyalás során az elsőrendű vádlott elismerte, a másodrendű vádlott viszont tagadta bűnösségét. A per szerdai tárgyalási napján tanúként hallgatták meg a nőt, valamint az akcióban részt vevő rendőröket. A másodrendű vádlott ügyvédje a periratokhoz egy diktafonnal készített hangfelvételt is becsatolt, melyen védence és egy másik tanú beszélgetésükben az elfogási akciót vezető rendőrtiszt érintettségére utalnak. A vesztegetési ügy – további tanúk meghallgatásával – februárban folytatódik a szabolcsi bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik