Közélet

Újabb halálos karambol: busz ütközött személyautóval

Hárman meghaltak, és tizenöten megsérültek abban a balesetben, amelyik péntek délben történt a 47-es főúton Algyő határában.

A korábbi hírekkel ellentétben nem hárman, hanem ketten haltak meg a Csongrád megyei balesetben – mondta Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: az egyik sérültet sikerült újraéleszteni, ezért változott a halottak száma. A sérültek száma is változott a korábbiakhoz képest, a legfrissebb adatok szerint ketten életveszélyes, hárman súlyos állapotban vannak, 10-en pedig könnyebben sérültek.

A karambol a 47-es számú főúton, Szeged határában, az algyői hídtól körülbelül 100 méterre történt.

Egy Hódmezővásárhely felől érkező személyautó áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a szemből érkező menetrend szerinti autóbusszal. Az ütközés után a személyautó kiégett, a sofőr felismerhetetlenül összeégett. A balesetben két személy a helyszínen életét vesztette – egyik a személyautó sofőrje, míg a másik a busz egyik utasa -, a busz további utasai közül ketten életveszélyesen, hárman súlyosan, tízen pedig könnyebben sérültek.

Jelenleg teljes útlezárás van a főút ezen szakaszán, a rendőrség tereli a forgalmat.

AJÁNLOTT LINK:

Halálos baleset a 47-es főúton: busszal ütközött és kigyulladt egy autó (szegedkurir.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik