Közélet

Lezárult a vizsgálat az elhunyt kismama ügyében

A 28 éves hantosi kismama október végén a Szent György kórházban halt meg szülés közben.

Lezárult a belső vizsgálat a Fejér megyei kórházban elhunyt kismama ügyében. Attól kezdve, hogy bejutott az intézménybe az asszony, vétséget, gondatlanságot nem állapítottak meg, még várják azonban az igazságügyi orvosszakértő véleményét – tudatta Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatója. A kismamát magánorvos kezelte, és több nappal a kórházba kerülése előtt már magas láza volt.

A székesfehérvári rendőrség a kórház bejelentése alapján közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az ügyet. Az orvosszakértőt rendeltek ki annak megállapítására történt-e gondatlanság. Ennek függvényében dől el, hogy indul-e büntetőeljárás az ügyben – mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Október végén egy 28 éves kismamán császármetszést hajtottak végre. Egy kislány egészségesen jött a világra, és jól van. A TV2 információja szerint szülés előtt a magánorvosa rendelőjében lett rosszul a fiatal nő. A kismamának az utolsó napokban 39 fokos láza volt, orvosa mindig megvizsgálta és hazaküldte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik