Közélet

Két évet kapott a halálos motorosbaleset okozója

A vádlott fiatalember a telkénél drótkötelet feszített ki, aminek nekihajtott egy motoros, aki a helyszínen meghalt.

Két év, öt esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte gondatlanságból elkövetett emberölésért hétfőn a Pest Megyei Bíróság a péceli motoros tragédia elkövetőjét.

A vádlott péceli melletti telkének szélén egy földút húzódik, amit az arra rendszeresen közlekedő járművek kerekei tapostak ki. A vád szerint a telektulajdonos a behajtást megtiltandó és megakadályozandó az út két oldalán álló oszlophoz 70 centiméter és 1 méter közötti magasságban acélsodronyt feszített ki. A drótkötélre, hogy az könnyen észlelhető legyen, sárga műanyag szalagot tekert. Ennek ellenére egy motorkerékpáron közeledő férfi nem látta meg a drótkötelet és körülbelül 60-70 kilométeres sebességgel motorjával nekihajtott a drótkötélnek, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett a nyakán, hogy a helyszínen meghalt. Mindez még 2008. február 23-án történt.

Az ügy először közlekedés veszélyeztetése miatti eljárással kezdődött, majd az a férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg, végül az ügyészség halált okozó testi sértésre módosította a vádat, de a bíróság úgy ítélte meg, hogy a történtek gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősülnek.

Szabó Judit bírónő az ítélet szóbeli indoklásakor hétfőn kiemelte, a kiszabható 1 és 5 év középmértéke körüli 2 éves büntetést azért rendelte el, mert a vádlott büntetlen előéletű ugyan, de a hasonló bűncselekmények megszaporodtak az utóbbi időben.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész háromnapi gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik