Közélet

Tragikus szülés: hamarosan kiderülhet, miért halt meg a kismama

A kecskeméti kórházban szülés után meghalt kismama soron kívüli hatósági boncolása megtörtént, annak eredménye napokon belül elkészül.

November elsején meghalt a szülés után egy kismama a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kórházában Kecskeméten, a család feljelentést tett a rendőrkapitányságon.

A feljelentés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya elrendelte a nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, aki soron kívül elvégezte a fiatalasszony boncolását – mondta Nyíkos Tamás főhadnagy. A rendőrség szóvivője a vizsgálatról egyelőre nem tudott több információt adni.

Horváth Attiláné, a kórház szóvivője elmondta: a boncolás eredményéről a rendőrség kap először értesítést.

Közlése szerint a 3 kilogramm 85 dekával született kislány egészséges, és még a kórházban van.

A család úgy döntött, az újszülöttet csak az édesanya temetése után, valószínűleg csütörtökön viszik haza – fűzte hozzá a kórház szóvivője, aki természetesnek nevezte, hogy a kórház teljesíti a család kérését.

Horváth Attiláné kiemelte: eddig a kórházhoz nem érkezett a család, vagy annak képviselője részéről kártérítési igény, de a vizsgálatok befejezéséig arról érdemben nem is tárgyalnának.

Svébis Mihály, a kórház főigazgatója múlt csütörtökön közleményt adott ki, mely szerint a tragédia miatt azonnali vizsgálatot rendelt el, annak kiderítésére, hogy mi okozta az édesanya halálát. “A vizsgálatok befejezése után, a tények birtokában a későbbiekben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot” – olvasható a közleményben.

A közlemény szerint november elsején a kórházban elhunyt egy harmadik gyermekének életet adó édesanya. A kismama egészséges gyermeket hozott a világra, de a szülést követően vérzés lépett fel nála. A folyamatos orvosi ellátás, többszöri beavatkozás ellenére az anya életét nem tudták megmenteni, az intenzív osztályon elhunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik