Közélet

Bankjegyek potyogtak a rabló fenekéből

A véletlen és egy ekográf segítette a rendőröket egy szokatlan bűnügy felgöngyölítésében.

A rablás az ország déli részében történt, egy Lehliu Gară és Ciulniţa között közlekedő vonaton – írja internetes oldalán a manna.ro. Az áldozat, egy 80 éves bácsi ételt és tíz lejt adott egy Konstanca megyei nőnek. Az idős férfi Erdélyből tért haza ötezer lejjel, amit egy ház eladása után kapott előlegként. A nő nem elégedett meg a vendéglátással, és elvette a bácsinál lévő összes pénzt.

A rendőrségen viszont motozással sem találták nála a bankjegyeket. Mikor viszont elkezdett felöltözni, három százas címletű bankjegy esett ki a fenekéből. A rendőrök rögtön kórházba kísérték alaposabb motozás végett, így került egy ekográf vizsgálat eredménye a bizonyítékok közé. A felvételen világosan kivehető az idegen test jelenléte.

A nő jelenleg a jilavai börtönkórházban tartózkodik, ahol lassan de biztosan távoznak belőle a bankjegyek. A rendőrség még 900 lejre “vár”. A nyomozóhatóságok és a bácsi szerencséjére Romániában a bankjegyek teljes mértékben műanyagból készülnek, így nem áznak át, és moshatóak.

AJÁNLOTT LINK:

A fenekébe rejtette a vonaton rabolt pénzt

(manna.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik