Közélet

Nyomozás indult a Heves megyei tűzeset ügyében

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoz a gyöngyösi rendőrség a vasárnap Halmajugrán történt lakástűzzel kapcsolatban.

A két gyereket időben ki tudták menekíteni, a két szülő azonban súlyos, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, amikor kigyulladt egy ház előszobája vasárnap a Heves megyei településen. A tüzet feltehetően az okozta, hogy a családfő szabálytalanul gyújtott be a kandallóba. A nyomozás ismeretlen tettes ellen indult.

A gyerekek a gyöngyösi kórházban vannak, az állapotuk kielégítő. A szülőket a budapesti Szent István kórházban ápolják. A Független Hírügynökség úgy tudja, a családfő a kandallóba akart begyújtani úgy, hogy a szénre gázolajat öntött. Az egyik szomszéd átmászva a kerítésen a két óvodáskorú gyereket biztonságba helyezte. A szülők azonban súlyosan megégtek, mentőhelikopterrel vitték őket a budapesti Szent István kórházba, ahol a rokonok megtiltották, hogy felvilágosítást adjanak a sérültek állapotáról.

A Független Hírügynökség úgy tudja, az apa és az anya harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A gyerekek a gyöngyösi kórházban vannak, a szülők engedélye nélkül ott sem adtak felvilágosítást, de a hírügynökség úgy értesült, hogy a két kisgyerek állapota kielégítő. A tüzet a szomszédok eloltották, mire a tűzoltók a helyszínre értek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik