Közélet

Keleti Györgyi csak mosolygott a prostivádakon

A modellt üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt hallgatták ki.

Keleti Györgyi ügye már évek óta húzódik. A vád szerint prostituáltaknak segített külföldön szállást találni, internetes hirdetést megjelentetni, és ezért ellenszolgáltatást fogadott el. Kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csaknem ezer oldalra rúgó nyomozati anyagot ismertettek a vádlottal, és tanúkat hallgattak meg. A kikérdezés vidám hangulatban telt, többször is felkacagott egy-egy jelenlévő – írja a Bors.

„Vicces volt a tárgyalás. Egyébként is olyan régi dolgokról beszéltek, amikre én már nem is igazán emlékszem” – mondta a lapnak a volt honvédelmi miniszter lánya, aki akár négy és fél évet is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja. Márpedig a megjelent tanúk azt állították, hogy Györgyi segített nekik. Ötből négyen azt mondták, hogy szállást foglalt számukra, illetve hirdetésüket felrakta egy olasz, kifejezetten prostituáltak kiközvetítésére használt internetes honlapra. Az „üzlet” azonban annyira rosszul ment, hogy sosem kellett fizetniük Györgyinek.

„Azt hallottam, hogy a prostitúció kapcsán vegyem fel a kapcsolatot Györgyivel, mert ő tud nekem segíteni abban, hogy Olaszországban dolgozhassak. 2006-ban megkerestem, és említette, hogy Rómában dolgozott prostituáltként, és hogy lányokat szervez ki erotikusmunkára. Nekem is segített. Úgy emlékszem, talán napi százötven eurót kért, amit a római munka után kellett fizetnem. Kevesebbet adtam végül, mert rossz volt az üzlet” – mondta az egyik lány.

Ítélet még nincs, jövő héten újabb tárgyalási napot tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik