Közélet

Macskája halála miatt szembement a forgalommal

A 31 éves japán sofőr kilencven kilométert tett meg a rossz irányba haladva az autópályán, és öt rendőrségi blokádot tört át, mire sikerült elfogni.

A Japán északi részén található Hokkaido tartomány rendőrségét szerda reggel háromnegyed hatkor riasztotta egy autós, hogy valaki a forgalommal szemben halad az autópályán. A rendőrök nagyjából 15 perccel később érték utol a 31 éves férfit, aki azonban figyelmen kívül hagyta őket, és tovább száguldott – írta a Mainichi című japán lap.

A Mizumoto Cutomu néven azonosított férfi megállítására öt blokádot is felállítottak a rendőrök, de a férfi mindegyiken áttört. Egy helyen állítólag még egy fizetős kapun is átszáguldott, az ellenkező irányba haladva. Mizumotót végül másfél órával később fogták el, amikor autójával félreállt az autópályán.

A férfi az őt letartóztató rendőröknek azt mondta, hogy “macskája halála miatt nagyon letört volt, és valami őrültséget akart csinálni”. A férfi egy ellenőrzőpontnál nekiütközött egy járműnek, de ezen kívül senkivel sem karambolozott, és senki sem sérült meg. Az érintett autópályarészen viszont két és fél órán át nem lehetett közlekedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik