Közélet

Börtönben kellett volna lennie a falunapon támadó őrnek

Nem dolgozhatott volna biztonsági őrként az a férfi, aki egy hétvégi falunapon mellkason rúgott egy résztvevőt, aki azután meghalt.

Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke úgy tudja: a biztonsági őrt korábban már megtámadták, megkéselték, meglőtték. A férfi a gyanú szerint a szentlőrinckátai falunapon egy tömegverekedés közben mellkason rúgott egy 36 éves férfit, aki ezután életét vesztette. A biztonsági őr szerdán önként jelentkezett a rendőrségen, ahonnan már nem engedték el, néhány hónapja ugyanis már fogházban kellett volna ülnie, egy másik ügy miatt. Hogy miért nem kezdte meg a büntetés letöltését, arra furcsa magyarázatot adott ügyvédjének.

Fülöp Tamás ügyvéd az RTL Híradónak azt mondta: a gyanúsított elmondása szerint történt egy olyan érdekes eset, hogy jelentkezett a BV intézetben, de semmilyen igazolvány nem volt nála, amivel azonosítani tudta volna magát, így nem fogadták be őt, tekintettel arra, hogy nem tudtak meggyőződni arról, hogy ki az, aki bevonul. Nyilván ez nem mentesíti őt abban a tekintetben, hogy a büntetését nem kezdte meg, de mindenféleképpen egy érdekes adalék – tette hozzá.

Az RTL Híradó úgy tudja, a férfit korábban már többször elítélték, önbíráskodás és testi sértés miatt. Így pedig biztos, hogy nem dolgozhatott volna biztonsági őrként – mondta a kamara elnöke. Nem elég az erkölcsi bizonyítvány, feddhetetlenséget is vizsgál a rendőrhatóság. Ezek után kaphat vagyonőri igazolványt, amivel be kell jelentkezni a kamarához a kötelező tagság miatt.

A falunap biztosítására az önkormányzat egy jászberényi céggel szerződött, amelynél a történtek óta nem nyilatkoznak. A cég egyik vezetője annyit mondott, hogy egy alvállalkozónak adták ki a feladatot, ők hozták az őröket. Vizsgálják, hogy pontosan kiket küldött oda a cég, de azt mondják, a jövőben nem működnek együtt ezzel az alvállalkozóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik