Közélet

Rendőrkézen a pénzváltó kifosztói

A három román állampolgár az alkalmazott figyelmét elterelve fosztott ki egy pénzváltót a nagylaki határátkelőhelynél a hétvégén.

A pénzváltó irodájában szombaton késő este autópálya-matricát vett egy férfi. Távozása után két másik férfi lépett be az irodába, kifelé mutogatva a bejárathoz csalták az ügyintézőt, és román nyelven segítségét kértek állítólag lerobbant autójukhoz – mondta Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Eközben az autópálya-matricát vásárló férfi a hátsó bejáraton visszaosont a helyiségbe, és magához vette az ott lévő értékeket – tette hozzá az alezredes.

Az alkalmazott, miközben telefonon próbált segítséget kérni az autósoknak, felfedezte, hogy valaki járt a helyiségben, és hiányzik a pénz a kasszából. Jelentette a történteket a rendőröknek, ők lezárták a szóba jöhető útvonalakat, és a közelben elfogták a három férfit – közölte a szóvivő.

A gyanúsítottak kihallgatásakor kiderült, hogy mindhárman román állampolgárok, és előre kitervelték a bűncselekményt. Lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük a Makói Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik