Közélet

Az idei év legnagyobb fogása Rajkánál

Több mint 26 ezer pár hamis cipőt találtak a pénzügyőrök csütörtök hajnalban Rajkánál, két kamionban. A lefoglalt lábbelik értéke több mint félmilliárd forint.

A pénzügyőrök csütörtök hajnalban ellenőriztek két lett rendszámú kamiont a rajkai határátkelőnél. A papírok szerint mindkét jármű 1000 karton lábbelit szállított Olaszországba. Átvizsgálásakor azonban kiderült, hogy a raktér ismert márkanévvel ellátott sportcipőket rejt. Az előzetes szakértői vélemény szerint az előkerült lábbelik hamisítványok, amelyek alkalmasak arra, hogy megtévesszék a vásárlókat.

A vámhatóság a több mint 26 ezer pár, 522 millió forint értékű lábbelit lefoglalta, és eljárást indított hamis áru megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A VPOP szerint ez az idei év egyik legnagyobb felderítése.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője közleményében beszámolt egy másik csütörtöki fogásról is: a pénzügyőrök a délutáni órákban az M1-es autópálya egyik pihenőhelyén ellenőriztek egy osztrák rendszámú kocsit, amelyet egy szerb állampolgár vezetett. Az autó csomagtartójából, illetve a hátsó ülésről csaknem 500 karton, 3 millió forintot érő dohánytermék került elő. A szerb autós ellen jövedéki orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, a várható bírság 3,5 millió forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik