Közélet

Egyszer sem szólalt meg a pécsi ámokfutó

Előre kitervelten, sok ember életét veszélyeztetve, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet miatt javasol vádemelést a rendőrség G. Ákos ellen.

A gyanú szerint a 23 éves G. Ákos 2009. november 26-án, a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség csütörtökön zárta le a büntetőeljárás nyomozati szakaszát. Az eddig keletkezett csaknem háromezer oldalas iratanyagot napokon belül átadják az ügyészségnek.

Nyolcvan tanú tett vallomást, fél tucat szakértő adott szakvéleményt, de a gyanúsított egyszer sem szólalt meg. A nyomozás legvégén, az iratismertetésen is hallgatott, viszont kérte az összes nyomozati irat másolatát.

Az elmeorvos szakértő közelmúltban elkészült véleménye szerint a gyógyszerészhallgató nem volt teljesen beszámítható tettének elkövetésekor, mivel azonban személyiségének kóros elváltozása csak korlátozta, de nem akadályozta tettének reális értékelésében, büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik