Közélet

Halálra ítélték a szadista sorozatgyilkost

Rodney Alcala nevetgélve fogadta az ítéletet. 130 nőt is megölhetett.

Méreginjekcióval végzik ki az Egyesült Államok egyik legrettegettebb sorozatgyilkosát: a 66 éves Rodney Alcala nem tanúsított bűnbánatot, amikor felolvasták az ítéletet. 30 gyilkosságot vallott be, de lehet, hogy 130 áldozata is volt.

Alcala a 70-es években hajtotta végre borzalmas tetteit. Egy 12 éves lány és négy nő meggyilkolásáért ítélték halálra. Úgy cserkészte be áldozatait, hogy felajánlotta: lefotózza őket. A rendőrség később egy titkos széfben megtalálta a fényképeket, amelyeken több mint 100 ismeretlen nő és lány látható, némelyikük meztelenül. Félő, hogy ők is a kegyetlen férfi áldozatául estek.

Az ügyész szerint Alcala szadista gyilkos, aki megerőszakolta áldozatait, majd addig fojtogatta őket, amíg elvesztették az eszméletüket. Végül az ájult fiatal nőket és lányokat felélesztette, majd végzett velük.

A férfi saját magát védte a bíróságon, nevetgélve fogadta bűnössége kimondását. 30 évre volt szükség tetteinek bizonyításához, amit végül DNS-teszt segítségével sikerült véghez vinni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik