Közélet

Megjavították a garázsba visszaküldött buszt

A reggeli „Azonnal garázsba küldte a buszt a NKH” című bejegyzésemre ma délután megérkezett a BKV válasza is. A buszt meghegesztették, és visszaküldték a forgalomba, újból szállíthat utasokat. A BKV levele az előző bejegyzésben kommentálható.

Tisztelt Gál Mihály!

Köszönjük, hogy észrevételével ismét felhívta a figyelmet az autóbuszok műszaki állapotára. Sajnos a közlekedési vállalat autóbuszainak átlagéletkora megközelíti a 20 évet, így karbantartásuk egyre nagyobb feladat.

A járművek minden nap üzembiztonsági átvizsgáláson esnek át, ilyenkor ellenőrzik a kormánymű, a fékek, a futóművek és a világítóberendezések állapotát. Forgalomba csak azok a buszok állhatnak, amelyek ezen a vizsgálaton megfelelnek.

A vázszerkezetet hetente egyszer vizsgálják át a műszaki szolgálat dolgozói, az Ön által jelzett autóbusznál a hatósági vizsgálat napján lett volna esedékes. Ennek a vizsgálatnak épp az a célja, hogy az ehhez hasonló szerkezeti hibákat feltárja, és a szakemberek kijavíthassák ezeket.

A helyszíni vizsgálat után a Nemzeti Közlekedési Hatóság garázsba küldte a kifogásolt autóbuszt. Mivel a közlekedési társaságnak nincs forgalombaállítható tartalékbusza, a BKV szakemberei azonnal kijavították a hibát. Így ez a jármű azóta újra szállítja utasainkat céljaikhoz, és a jogszabályoknak megfelelően 30 napon belül megjelenik a hatósági műszaki felülvizsgálaton.

Üdvözlettel: BKV Zrt.

Hozzászólnál? Elolvasnád az előzményeket?
Akkor kattints ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik