Sport

Bajnok lehet az Albacomp

A férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének hétfő esti, negyedik mérkőzésén megszerezheti az aranyérmet Dzunics Braniszlav együttese.

A székesfehérvári szurkolók megérezték, hogy a kosárlabdacsapat páratlan lehetőség előtt áll, hiszen háromszor annyi jegyre mutatkozott igény, mint amekkora a Gáz utcai csarnok befogadóképessége. Irigykedve figyeli az eseményeket a kívülálló, hiszen a Videoton és a Sapa Fehérvár AV19 együttesének bajnoki címe után meglehet a harmadik arany is Fehérváron.

Ehhez már csak egyetlen mérkőzést kell nyernie Hanga Ádáméknak, hol máshol tennék ezt meg, mint odahaza. Az Albacomp vezetősége a csapat hivatalos weboldalán közölte, mindent elkövet azért, hogy akik kívül ragadnak, a csarnok környékén is figyelemmel kísérhessék a Szolnoki Olaj elleni hétfői, negyedik mérkőzést.

Az alapszakaszban második Alba a döntő első meccsén Szolnokon aratott majd’ húszpontos győzelmet (87-69), amivel elvette az Olaj pályaelőnyét – ez a nagyszerű siker alapozta meg a jelenlegi helyzetet. Kiváltképp azért, mert a második meccset is behúzta Dzunics csapata (88-97). A pénteki, harmadik összecsapáson szépített a Szolnok, pedig akkor is volt esély a sikerre, az Olaj csak egy ponttal vezetett a negyedik negyed előtt.

A fehérváriaknál klasszis teljesítményt nyújt Hanga Ádám, aki lehet, hogy utolsó meccsére készül (több külföldi klub is érdeklődik utána), valamint az amerikai Hollis és Jones – utóbbi az alapszakaszban nem muzsikált valami fényesen. Az Alba sikersorozata azért is meglepő, mert az elődöntő utolsó meccsén talpcsonttörést szenvedett addigi legjobbjuk, Antonio Crocker. Egyes vélemények szerint az erőnlétben kell keresnünk a megoldást: ők időzítették a legjobban formájukat.

A Szolnoknak hétfőn fel kell kötnie a gatyát, a magyar válogatottba csábított Obie Trotter és Horváth Ákos a szokottnál is nagyobb teherrel lép majd pályára, elvégre tőlük várták Pór Péterék a kiugró teljesítményt.

Az Albacomp 11 év után lehet a honi sorozat legjobbja. A két fél negyedik összecsapása 20 óra 15 perckor kezdődik a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban.

Visszapillantó – az eddigi mérkőzések:
Szolnoki Olaj KK – Albacomp 69-87
Albacomp – Szolnoki Olaj KK 88-67
Szolnoki Olaj KK – Albacomp 76-66

Ajánlott videó

Olvasói sztorik