Light

Kanapészörfölés

Az ember, aki mindent szó szerint értett.

A kifejezés eredeti jelentése szerint körülbelül a magyar ágyrajárással rokonítható, bár nem feltétlenül a fizetett fekhely bérlését fedi.

Az amerikai terminológiában olyan tevékenység, amikor pár naponta odébbállunk, mindig azon a kevés kis helyen húzzuk meg magunkat, ami alvásra alkalmas; legyen az egy dívány, vagy akár a padló.

Állandó változást igénylő mozgás, látogassuk akár végig a barátokat, rokonokat, vagy legyünk állandó fedél nélkül, és kényszerüljünk egyik hajléktalanszállóból ki, a másikba be.

Erre épített Casey Fenton, amikor megalapította az azonos nevű, webalapú vállalkozását. Az 1999-es alapötlet végül 2003 januárjában, három társ bevonásával realizálódott egy ekkor indított honlapban. A netes közösségnek mára több mint 3 millió regisztrált tagja van 246 országban.

A lényege, hogy ha külföldre utazunk, az adatbázisban található társaink fognak ingyen vendégül látni a szállás biztosításával. Mivel a rendszer a kölcsönösségre épít, cserébe nekünk is be kell majd fogadnunk egy utazót pár éjszakára.

Minderről a videón látható fiatalember vagy nem hallott, vagy nem érdekli, vagy csak egyszerűen ki akarta próbálni, milyen az, ha valaminek a jelentéséhez nem kell hosszasan magyarázni, hanem cselekedni kell aszerint, ami első menetben logikusnak tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik