Sport

A középdöntő küszöbén a Mocsai-csapat

A magyar válogatott 28-24-re legyőzte Japán legjobbjait a svédországi kézilabda-világbajnokságon. A második félidőben már 11 góllal is vezettek a mieink.

Az első gólt Japán szerezte a keddi csoportmérkőzésen, azonban az Iváncsik Gergő vezette magyar csapat hamar a maga javára tudta fordítani az eredményt, a mieink felszabadult, jó játékkal szerezték sorra a találatokat, miközben a pálya túloldalán remekül védekeztek.

Bő negyedóra után Mikler védett nagyot, a kapus Gulyást indította, aki Lékaihoz passzolt, máris hat volt közte, időt is kért az ázsiai együttes szövetségi kapitánya. 12-4-es vezetésnél kicsit bealudt Mocsai Lajos legénysége, hármat is dobtak zsinórban a japánok, Császár bombája szakította félbe az ellenfél rohamát.

13-8-as magyar vezetésnél érte a csapatokat a szünet.

Nagyszerűen indult a mieinknek a második félidő, Lékai góljára még válaszolt Higasinagahama, Ilyés két, Iváncsik négy találatával azonban gyorsan megnyugtató előnyre tettek szert a magyarok. Ekkor megint szétszórttá vált a játékunk, a japánoknak pedig a kapuscsere is jót tett (Kai nagyokat fogott), ráadásul Ilyés a világbajnokságon már a harmadik meccsén kapott pirosat.

Szűk tíz perccel a vége előtt Nomura hétméteresével már csak öt volt közte, meleg lett a pite. Mijazaki átlövésből köszönt be: Japánnak ekkor minden bejött, a mieink szenvedtek támadásban és védekezésben egyaránt. Császár aztán nagyon fontos gólt szerzett, majd Mikler védett bravúrral, de így is csak három volt az előnyünk alig több, mint három minutummal a vége előtt.

A végén ismét Cászár villant, majd Mikler védte lábbal a japánok próbálkozását, így ha kicsit nyögvenyelősen is, de nyert Mocsai Lajos csapata. A magyar válogatott az Izland ellen elszenvedett vereség után Norvégiát, Brazíliát és Japánt is legyőzte, így közel áll ahhoz, hogy bejusson a torna legjobb 12 együttese közé. Ha Izland az esti mérkőzésen legyőzi Ausztriát (amire minden esély megvan), akkor már ma középdöntősnek érezhetik magukat a mieink.

Szerdán szünnap lesz, csütörtökön pedig az osztrákok ellen játsszunk.

B csoport (Linköping), 4. forduló:
Magyarország-Japán 28-24 (13-8)

gól: Iváncsik G. 9/1, Lékai 6, Császár 5, Ilyés 3, Mocsai 2, Iváncsik T. 2, Gulyás 1, illetve Mijazaki 5, Szuemacu 3, Higasinagahama S. 3, Nomura 3/1, Tojoda 2/1, Murakami 2, Higasinagahama H. 2, Kisigava 1, Tomita 1, Kai 1, Kadojama 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik