Tech

Százmilliárdot költöttünk egy nap alatt egy játékra

Több mint félmilliárd dollárt költöttek el az emberek az egész világon a Call of Duty lövöldözős videojáték-sorozat legújabb részére. Mindezt egy nap alatt.

A több mint 111 milliárd forintnak megfelelő összeg rekordnak számít, és ezzel a Black Ops II. minden idők legjelentősebb szórakoztatóipari premierjét könyvelheti el. A játékot november 13. óta forgalmazó Activision Blizzard Inc. közlése szerint rajongók milliói keresték fel az értékesítés első napján már éjféltől nyitva tartó 16 ezer bolt valamelyikét szerte a világon.

A Call of Duty széria a kezdetektől napjainkig több bevételt hozott, mint minden idők két legsikeresebb játékfilmsorozata, a Harry Potter és a Star Wars együttvéve – mutatott rá közleményében az Activision, a világ legnagyobb videojáték-gyártója. Tavaly a Call of Duty széria akkor legújabb verziója, a Modern Warfare 3 egy nap alatt 400 millió dollárt, 16 nap alatt pedig egymilliárd dollárt hozott.

A rivális Microsoft egy héttel korábban piacra dobott lövöldözős sci-fi akciójátékából, a Halo 4-ből 220 millió dollárnyit adtak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik