Tech

A jövő kütyüje tudja, ki beszél

Nem kell már jelszó, egy új beszédfelismerő szoftver tudja, hogy ki szólt hozzá és végre is hajtja a kimondott parancsokat.

A Nuance fejlesztői alapvetően közel állnak a szívünkhöz, hiszen amellett, hogy minőségi beszédfelismerő szoftvereket készítenek, nem feledkeznek meg a magyar nyelvű felhasználókról sem. Legújabb fejlesztésük világra szóló siker lehet, ha valóban a reklámnak megfelelően működik.

A program tudja mindazt, amit az Apple Sirije – értelmezi az emberi beszédet, parancsokat teljesít, keres, tájékoztat, intéz -, de a teljesítményt megfejeli azzal, hogy nemcsak a beszédre, hanem a hangra is figyel. Magyarul nemcsak azzal van tisztában, hogy mit, hanem azzal is, hogy ki beszél – ezzel egyrészt elavulttá válhatnak a gépelt jelszavak, másrészt a rendszer tudna az egyes felhasználókhoz igazodni.

A program egyelőre angolul, németül, franciául, olaszul, spanyolul, kínaiul, japánul és koreaiul beszél, figyelme felkeltéséhez pedig elég annyit mondanunk: “Hello Dragon“.

S bár az eddigiek alapján mindenkit arra ösztönöznénk, hogy minél előbb forduljon legközelebbi alkalmazásboltjához, a program sajnos nem érhető el sehol. A Nuance ugyanis a terjesztést nem különálló appként képzeli el, hanem – a Sirihez hasonlóan – az egyes készülékekbe beépítve. Ezek után csak abban reménykedhetünk, hogy minél több gyártó érez a miénkhez hasonló lelkesedést a fenti videó láttán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik