Tech

A számítógépes játékok svájci bicskája

A Nintendo bemutatta következő játékkonzoljának vezérlőjét, amely gyakorlatilag csak kávét nem tud főzni.

Magáról a Wii U nevű masináról egyelőre csak annyit tudni, hogy nagyjából az Xbox 360 és a PlayStation 3 hardveréhez hasonló teljesítményre lesz képes, és valamikor az őszi időszakban dobják piacra. A Nintendo további információkat a héten megrendezésre kerülő E3 játékkiállításon csepegtet, ám a Los Angeles-i show nulladik napján pár érdekességet mégis elárultak.


Satoru Iwata vezérigazgató némileg ügyetlen bemutatója.

Kiderült egyebek mellett, hogy a táblagépekre hasonlító új vezérlőre két analóg kar is kerül, és hordozható játékkonzolként is használható lesz – a tévé képernyőjén elkezdett játékokat a vezérlő kijelzőjén is lehet majd folytatni. Emellett képes lesz speciális kártyákat, figurákat letapogatni, ezáltal az azokon szereplő karaktereket, objektumokat a játékba varázsolni, és ha mindez nem lenne elég, ráadásként akár a tévé távirányítójaként is megállja a helyét.

Akiknek túl sok ez a számítógépes svájci bicska, azok a konzol mellé egy hagyományosabb kinézetű és képességű vezérlőt is vásárolhatnak.

A másik, már most bejelentett újítás a Miiverse, amely egy kifejezetten játékosokra szabott, Facebook jellegű közösségi szolgáltatás lesz, melyet az új konzol bevezetésével együtt indítanak el. A gémerek itt nemcsak az állapotukat frissíthetik, hanem segítséget is kérhetnek, ha esetleg elakadnának egy játék nehezebben teljesíthető pontján.


A Wii U debütálásakor a Nintendo konzoljairól, később szinte bárhonnan elérhető lesz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik