Tech

Hétéves az első YouTube-videó

Manapság az oldal felhasználói már percenként 60 órányi videót töltenek fel, de az ember soha nem felejti el az elsőt.

Az oldal mindennapjaink részévé vált, immáron teljesen természetes, hogy ha valamilyen videót szeretnénk megnézni vagy valakinek megmutatni, a YouTube-hoz fordulunk – közel két hónapja pedig már a magyar tartalmakkal kapcsolatban is -, azonban volt olyan idő, mikor a videomegosztó száznál is kevesebb felvételnek adott otthont.

A legelsőn Jawed Karim – a YouTube egyik alapítója – látható, amint a San Diego-i állatkertben az elefántok fantasztikus ormányáról beszél laza húsz másodpercben:


A felvétel pontos időpontja 2005. április 23., vasárnap, helyi idő szerint 20:27.

A gyenge minőségű videó a maga hét évében csak 7,5 millió nézőt szedett össze – összehasonlításképp Justin Bieber egyik száma 730 millióval az első -, de egy olyan oldalnak adott életet, amely tagadhatatlanul az internet egyik központjává nőtte ki magát. Manapság 4 milliárdnál is több felvételt néznek meg naponta, míg a havi 800 millió egyedi látgató 3 milliárd órányi videót fogyaszt.

S bár a YouTube hivatalos alapítása 2005. február 14-én történt, az első videó alkalmából is boldog születésnapot kívánunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik