Tech

Télapó, utállak! – A karácsony sötét oldala

Egy amerikai humoristának sikerült "lencsevégre" kapnia mindazt, amiről a karácsonynak nem kéne szólnia.

Jon Hendren saját elmondása szerint a családjával ünnepelt, azonban szerettei nála jóval korábban pihenni tértek, ő pedig – hogy bevárja az álmosságot – a Twitter keresőjével játszott. Olyan kifejezéseket adott meg, mint a “nem kaptam” vagy az “iPhone”, “kocsi”, esetleg a “hova lett az ígért” – végső soron 40-50 tweetet vett át a saját csatornájára.

A bejegyzésekből nemcsak az derül ki, hogy a bolygó maradékához képest mennyire pofátlan gondjaik vannak az első világbeli embereknek, hanem az is, hogy a szeretet ünnepét mennyire megerőszakolta a fogyasztói társadalom. Persze ez már évek óta a közbeszéd része, azonban valahogy mégsem szoktunk abba belegondolni, hogy tényleg léteznek olyan emberek, akik a családi együttlét alatt kétségbeesett hisztériába kezdenek, mert valamely áhított ingóságot nem kaptak meg.

Hendren Twitter-oldalát visszaolvasva olyan gyöngyszemeket találhatunk, mint az “azért igazán örültem volna egy kocsinak karácsonyra” vagy az “esküszöm, mindenki iPhone 4S-t kapott karácsonyra. Én is kértem, de nem kaptam. Télapó, utállak“, esetleg a roppant tömör “nincs iPhone. utálom apámat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik