Tech

Twitteres káromkodásért rúgták ki

Az internet súlyos hatással lehet offline életünkre - sosem lehet tudni, ki olvassa bejegyzéseinket.

Az Indiana állambeli Garrett városában egy végzős hallgatót azért rúgtak ki a helyi gimnáziumból, amit a Twitteren közzétett. A Garrett High School igazgatójának elmondása szerint az iskolában olyan rendszer működik, amely monitorozza a hallgatók online tevékenységét.

S bár szerintünk már ez is egészen orwelli – mi köze van a gimnáziumnak a hallgatók online magánéletéhez? -, a helyzet pikantériáját az adja, hogy a kifogásolt tweet nem az iskolában, hanem a végzős diák, Austin Carroll otthonában született – hajnali fél háromkor.

A “hibás észlelést” a gimnázium azzal magyarázta, hogy Austin valószínűleg a tweet megírásának másnapján bejelentkezett valamelyik benti gépre, és a rendszer akkor vette észre a káromkodást.

S bár a diákok felháborodásukban akkora tüntetést kezdtek szervezni, hogy még a rendőrséget is ki kellett hívni, Austinnak egy másik iskolában kell folytatnia tanulmányait.

A kirúgásra okot adó bejegyzés egyébként úgy szólt, hogy “A **** egyike azon **** szavaknak, amit **** bárhol használhatsz egy **** mondaton belül és annak még úgy is **** értelme lesz“. A csillagokat igény szerint lehet behelyettesíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik