Tech

Nyilvánosságra került a következő Windows

A Microsoft szerdán mutatta be a Windows 8 nyilvános bétáját.

Arról még korábban írtunk, hogy az operációs rendszer miért nem béta, hanem Consumer Preview (fogyasztói előnézet) utótaggal jelent meg, de az elnevezésnél sokkal fontosabb, hogy végre bárki letöltheti (a preview.windows.com címen) és kipróbálhatja – igaz, egyelőre csak angol, francia, német, japán és kínai nyelven.

A Windows 8 mostani változata, az újonnan hozzáadott funkciók révén az eddigieknél sokkal pontosabb képet nyújt a rendszer (végleges) képességeiről, ráadásul a Consumer Preview-val egy időben megnyílik a Windows Store béta változata is, amely már most számos (Metro stílusú) Microsoft, valamint külső fejlesztők által készített alkalmazásnak ad otthont. Fontos, hogy a tesztidőszak alatt ezeket ingyenesen lehet kipróbálni.

Az egyik legizgalmasabb fejlesztés a felhő-alapú szolgáltatás, amellyel a felhasználók a “felhőben” tárolt adatok bármelyikét (beállítások, e-mail, naptár, címtár és egyéb szolgáltatások) bármely Windows-alapú PC-ről és Windows Phone 7 operációs rendszert futtató telefonról is elérhetik – vagyis elkezdődik a mobil és az asztali készülékek közötti határvonal halványodása.

Fontos azonban két dolgot fejben tartani: egyrészt ez még nem a végleges változat, vagyis megbocsáthatóak a hibák és hiányosságok; másrészt a futtatáshoz szükség lesz egy 1GHz-es processzorra, 1-2GB RAM-ra, 16-20GB szabad merevlemezre és legalább DirectX 9, 1024×768 minimális felbontásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik