Tech

A YouTube-ra költözik a TV2 és az MTV?

Állítólag hamarosan exkluzív tartalmakat nézhetünk a Google videomegosztóján.

A Kreatív Online értesülése szerint a Google, a TV2 és az MTV már alá is írta az erről szóló megállapodást. Igaz, az MTV érdemben nem reagált, a Google pedig elvből nem kommentálja a pletykákat.

Az oldal úgy fogalmaz, “információi szerint a nemsokára elinduló Youtube.hu főoldalán az MTV és a Tv2 exkluzív tartalmai láthatóak majd“. Persze ez némileg pontatlan, hiszen a www.youtube.hu egy (2006 óta) létező cím, inkább arról van szó, hogy – amennyiben a hír igaz – a tévécsatornák által feltöltött anyagok kiemelt tartalomként jelennének meg az oldalon, vagyis az MTV és a TV2 hanyagolná a “házi” megoldásait és átköltözne a YouTube-ra.

Megyeri András, a TV2 üzletfejlesztési igazgatója ezt a Kreatív Online-nak nyilatkozva úgy fogalmazta meg, “a Youtube magyarországi megjelenése újdonság, fontosnak tartjuk, hogy elsőként jelenjünk meg rajta a nagy csatornák, sőt egyáltalán a hazai csatornák közül“.

S bár mindig üdvözölendő, mikor egy vállalat az információtechnológia irányába kacsintgat, érdemes lehet fejben tartani, hogy hála az internetnek a YouTube épp ugyanakkor jelent meg Magyarországon, mint a világ minden másik részén is (2005-ben), úgyhogy immáron hét éve volt a TV2-nek arra, hogy “megjelenjen rajta”. Azt pedig már csak zárójelben tesszük hozzá, hogy az elsőség is ugrott, hiszen mondjuk a Viasat 3 már 2007 óta, a Duna TV pedig 2008 óta ott van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik