Tech

A szomszédok nem lájkolják a Facebookot

Úgy tűnik, nem mindenki örül annak, hogy a közösségi oldal központja új helyre költözött.

Még februárban derült ki, hogy a Facebook akkorára nőtt, hogy fizikailag is terjeszkednie kell a működéshez – ehhez a Sun Microsystems egykori komplexumát vásárolta fel. Időközben már a főutca is új nevet kapott, azonban egy szomszédos településnek nem tetszik a költözés.

Az East Palo Alto-iaknak az a gondja, hogy az urbánus Palo Altóból a külvárosi Menlo Parkba költözve a Facebook alkalmazottai sokkal többet fognak kocsival utazni, ami jelentősen befolyásolhatja East Palo Alto közlekedését.

Egyébként ezt elkerülendő a Facebook jelenleg “csak” 3600 alkalmazottat foglalkoztathat a Manlo Park-i kampuszon, amit a későbbiekben úgy akar 9000 főre növelni, hogy nem újabb parkolási lehetőségek helyett saját tömegközlekedést hoz létre és ösztönzi a kerékpár használatát.

Az East Palo Alto-i önkormányzati képviselőket azonban ez nem nyugtatta meg, pláne, hogy a szabályok áthágása miatt fizetendő büntetés – annak ellenére, hogy közlekedésügyi szempontból szerintük East Palo Altót is érinti – teljes mértékben Menlo Parkot illeti majd.

A helyzet tehát leginkább egy szappanoperához hasonlítható, aminek egyébként még messze nincs vége, hiszen a lakossági panaszokat és hozzászólásokat egészen január 23-ig lehet benyújtani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik