Tech

Hacker útra tért a Facebook

Szó szerint. A közösségi oldal főhadiszállása ugyanis a Hacker út 1. címen érhető el.

Még az év elején derült ki, hogy a Facebook-birodalom offline is terjeszkedik, ugyanis kinőtte Palo Alto-i kereteit és ezért a Sun Microsystems egykori épületeibe költözik. Az előző lakó központi címe a Network Drive 1. volt, azonban a közösségi oldal valami vagányabbra akarta cserélni.

Félreértés ne essék, az igazán menő nagyvállalatok mind személyre, pontosabban cégre szabott címmel rendelkeznek. A Microsoft például Microsoft Way 1., a Dell hasonló logikával a Dell Way 1., az Apple az inspirálóbb Infinite Loop 1. (vagyis Végtelen hurok 1.), míg a Genentech a DNA Way 1. címet foglalja.

Állítólag az eredeti elképzelés az volt, hogy a Social Circle 1. (magyarul Közösségi kör 1.) nevet kapja a központi cím, azonban a Google közösségi oldalának körei keresztülhúzták Zuckerbergék számításait.

A Hacker Way 1. végül a vállalat “Move Fast and Break Things” (azaz mozogj gyorsan és zúzz) krédóként is felfogható belső használatú szlogenének köszönheti létezését. Mi pedig mindezt azért tudjuk, mert egyes alkalmazottak már megkapták az új névjegykártyájukat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik