Tech

Facebookra költözött a Skype

Szerdán két nagy újítást jelentett be Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója: a videóbeszélgetések és csoportos csevegések lehetőségeit.

A hét elején már beszámoltunk arról, hogy az immáron hivatalosan is 750 millió aktív felhasználóval bíró közösségi oldal a hét közepén nagy bejelentésre készül és akkor az volt az informátorok és pletykafészkek közti konszenzus, hogy a Google+ előretörésével szemben a Skype integrációját használnák fel.

A szerdai eseményen tehát semmi meglepő nem történt, a következő hetekben minden felhasználó számára, 70 nyelven válnak elérhetővé az új funkciók.

Aki a videóbeszélgetések nagy híve és azonnal ki szeretné próbálni ismerőseivel az új funkciót, az látogasson el a facebook.com/videocalling oldalra, töltse le a szükséges programot, állítsa be a szükséges beállításokat és már készen is áll a csevegésre.

A szerintünk sokkal inkább hiánypótló lehetőség ezzel szemben a csoportos beszélgetés lehetősége, amellyel ugyanazon chat ablakban több ismerősünkkel is tudunk kommunikálni. A Google Chatnél már régóta elérhető lehetőség a konkurenshez hasonlóan működik, a társalgás közben elég rányomni az ismerős hozzáadása ikonra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik