Nem, nem vicc, a képen és az alábbi videón is a nagyrészt emberi ürülékből kivont fehérjéből, szójából és steak szószból álló mesterséges húspogácsa látható – egyelőre teljesen természetes körettel, teljesen természetes zsemlében.
Mint kiderült, Japán kezelhetetlen mennyiségű szennyel rendelkezik, amin az újrahasznosítás ezen ehető változata is segíthet. A feltaláló, Mitsyuki Ikeda tisztában van azzal, hogy egyesek valószínűleg irtóznak majd olyasmi bevitelétől, ami egyszer már kijött az emberi testből – a magunk részéről úgy gondoljuk, hogy inkább azok lehetnek kisebbségben, akikben nincs meg ez a természetes idegenkedés.
Jelenleg a mesterséges “hús” 10-20-szor annyiba kerül, mintha levágnának egy marhát, azonban a feltaláló szerint az árat le fogják tudni nyomni a normális hús szintjére, mikor a fejlesztés befejeződik. A kérdés már csak az, hogy kinek a torkán lehet majd lenyomni.
Az ürülék hamburger egyetlen – ám összességében talán elhanyagolható – előnye, hogy kalóriaszegényebb a normálisnál.