Tech

Mit loptak el a Sony hálózatából?

Gyakorlatilag minden felhasználói információt, de nem mindet ugyanúgy - a jelszavak végveszélyben, a bankkártya-adatok nem biztos.
Kapcsolódó cikkek

Míg az eredeti sajtóközlemény szerint a lopott adatok között valószínűleg szereplnek a bankkártya-adatok, vásárlási történet, számlázási cím és a biztonsági kérdésekre megadott válaszok is, a Sony most pontosítást tett közzé.

A cég elmondása szerint ugyanis a személyes információkat más adattáblák tárolták, mint a pénzügyi infókat. Míg az előbbieket “csupán” egy fejlett biztonsági rendszer védte – ezt törték át hackerek -, addig az utóbbiak viszont titkosítva is voltak. Ennek ellenére számos felhasználó jelezte, hogy bankkártyájával visszaéltek – úgyhogy vagy a kártérítési per előtt állók hazudnak, vagy a Sony, vagy a hackereknek sikerült megtörni a titkosítást.

Ez utóbbi a legkevésbé valószínű, mivel a jelszavak és igazán szenzitív információk tárolását a szakma egy egyirányú titkosításon szokta átfuttatni – így gyakorlatilag az adatokat tároló cég sem feltétlenül tudja, hogy mik a titkosítva mentett adatok.

Ennek ellenére a jelszavak állapotáról a frissített sajtóközlemény sem szólt, így továbbra is minden Playstation Network felhasználót a jelszavak cseréjére ösztönöznénk, pláne, ha ugyanazt használja mindenhol.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (The Register)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik