Tech

10 éves az iTunes

Az internet korszakában vannak dolgok, amiket már természetesnek veszünk. Például az internet. Vagy az iTunes.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal – még ha nem is szeretünk erre gondolni -, hogy bizony volt idő, amikor nem volt internet; ugyanakkor azzal már kevesebben vagyunk tisztában, hogy mikor is kezdődött az online lét akár világszerte, akár itthon. Ehhez hasonló helyzetben van az immáron 10 éve működő iTunes.

Nézzünk körbe és nevezzük meg azokat a tárgyakat (vagy akár progamokat), melyeket 10 éve használunk (vagy használhatnánk). Nem lesz sok belőle. És ha a fizikai világban egy évtized figyelemreméltó időnek számít, online méginkább az. Még akkor is, ha az említett szoftver nemrég épp a 10.0-s verzióját érte el.

Sajnos az iTunes némileg olyan, mint a Windows. Eltelt 10 év és még mindig lehetne jobb és gyorsabb – az iTunes esetén a szinkronizálás.

De hogy megfelelően megemlékezzünk e nemes eseményről, a következőkben tekintsünk vissza a 2001-es MacWorld-re és jusson eszünkbe, hogy volt egy korszak, ahol az mp3-lejátszó még nem volt elterjedt és az emberek rendszeresen használták meg a CD-t és az iTunes zenei forradalmárként jellemezhette magát.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az iTunes 10. születésnapja – angolul (Engadget)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik