Tech

Használhatóbb lett a Ping

Mostantól a teljes iTunes könyvtárunkat látja a Ping, nem csak azt a zenét, amit az Apple-től vettünk.
Kapcsolódó cikkek

A hatalmas beharangozás és a milliónyi átregisztrált felhasználó után a Ping aktivitása gyakorlatilag mérhetetlen mélységbe zuhant. Köszönhetően annak, hogy használhatósága – épp a közösségi jellege, amivel bereklámozták – bőven alulmaradt a várakozásokhoz képest.

A facebookos mizériát nem számítva, elég nagy probléma volt, hogy nehéz volt megosztani – az Apple annyira tiszteletben tartotta személyiségi jogainkat, hogy csak az iTunes-on keresztül beszerzett zenékkel foglalkozott. Valljuk be, legtöbbünknél ez zenei könyvtárunk igen kis százaléka.

A hétvégén megjelent iTunes 10.0.1 legnagyobb újítása a Ping funkcionalitásának kibővítése volt – a frissítés után teljes iTunes könyvtárunkkal tudunk pingelni. Minden dal mellett megjelent a Ping gomb, amely kattintása után lájkolhatjuk vagy posztolhatjuk pinges hírfolyamunkba. Illetve megnézhetjük az előadó profilját.

Természetesen a Ping fejlesztése itt nem állhat meg, de könnyen belátható, hogy az eredeti verzióhoz képest fényévekkel közelebb kerültünk egy zenei közösségi oldalhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik