Sajnos a legtöbb férfi csak a fogyatékossággal élő embert látja bennem, nem pedig a nőt, akinek nincs keze – mondja a Nő az erőnk csoport egyik alapítója. Vele és egy másik alapítóval a Nem maradunk láthatatlanok címmel rendezett kiállítás apropóján többek között arról beszélgettünk, mit jelent a fogyatékossággal élő nők számára a láthatatlanság.
2023. 01. 15. 07:00
Miért csökken a szexuális vágy a házasodást követően? Egyáltalán: ki házasodik manapság? És ha házasodik is, nyer azzal valamit? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Tóth Mihállyal, az Ökumenikus Egyház vezető lelkészével, aki nemrég Úristen, házasodunk! címmel könyvet írt a témában. A szexről szóló diskurzus természetesen a könyv közepére került, hiszen ahogy a lelkész mondja: a férfiak középen kinyitják és ott a szex. Interjú.
Portré egy hajdan tehetős, diplomás férfiról, aki egykor egy rózsadombi villában lakott. De nem bízott a számára kijelölt, kiszámítható pályában, ezért mindent felrúgott, hogy új sorsot építsen magának. Hosszú évekig volt hajléktalan, most egy szükséglakásban húzza meg magát. Mégis, ez egy önmagával nagyjából elégedett ember története. A neve: Rejtő Gábor.
2023. 01. 14. 10:58
A természetvédelem alapgondolata, hogy a kijelölt védett területeken a kialakult élővilág megőrzése a jövő nemzedékek számára fontosabb, mint a gazdasági haszonszerzés. Mára a politika úgy alakította át a korábbi rendszert, hogy szükség esetén a saját és kliensei napi érdekeit érvényesíthesse. Ez azonban nem értékelheti le a terepen dolgozó természetvédelmi őröknek a munkáját. Száz éve állt munkába az első „kócsagőr”, azóta dolgoznak terepen a magyar „rambók”.
Aki nem felnőtt párkapcsolatban él, az újra és újra pofára esik – állítja Dr. Csernus Imre. A pszichiáterrel egyebek mellett ócska kifogásokról, büdös lábú kisparasztokról, rózsaszín ködökről, széllel szembe hugyozásról beszélgettünk.
2023. 01. 06. 10:58
Egyszerűen senkik vagyunk ebben a rendszerben – mondja keserűen a 28 éves, biológia-kémia szakos Szűcs Dorottya. Diákkora óta a tanítás a mindene, ám decemberben úgy döntött, hogy felmond a munkahelyén, egykori iskolájában, az Eötvös József Gimnáziumban. Portré egy fiatal tanárról, akitől Pintér Sándor „konzultációja” vett el minden reményt.
2023. 01. 05. 11:03