Gazdaság

Óriási kamu az egymilliós fizetés

dollár-repülő (dollár, papírrepülő, )
dollár-repülő (dollár, papírrepülő, )

Azt mondták, pár óra munkával bárki kereshet havi egymilliót. Kételkedtünk benne. Mostanra kiderült, az ország lakossága és cégszáma sem lenne elég ahhoz, hogy minden regisztrált elérje az álomfizetést.

Kedden elindult a Magyar Kedvezmény Kártya. Az új típusú vásárlói közösséget a neten szervezték. Az ígéret az volt, hogy mindenféle befektetés, díjfizetés és vásárlás nélkül havi egymilliót lehet keresni, plusz 10-20-50 százalék kedvezménnyel lehet vásárolni. Azóta kiderültek a részletek is, na meg az is, ki fog itt tényleg jól keresni. Elvileg. Nem akárki.

Beszervezni, beszervezni, beszervezni

Aki el szeretné érni az álomfizetést, annak 250 embert kell maga alá beszervezni, s rá kell venni őket arra, hogy havi legalább egy kedvezményadó céget ők is beszervezzenek. Eddig több mint 150 ezren regisztráltak. Hogy mindenkinek sikerüljön beszerveznie maga alá 250 tagot, ahhoz az kellene, hogy legalább 37,5 millió felnőtt legyen az országban, és mindnyájan kapcsolódjanak a kártyához. Ez pedig képtelenség.

Egyébként minden beszervezett cég után 5 ezer forintot kapnak a beszervező fölötti 4 szinten álló tagok. Négy szint? Még négyszer ennyi ember? Honnan? Persze, valószínű, hogy a már regisztrált 150 ezer ember egy része is szintekre tagolódik. De ha mindenki komolyan veszi a 250 ember beszervezését, akkor ahhoz valószínűleg így is kevés lenne az is, ha minden hazánkfia benne lenne a buliban. És akik az alsó szinteken vannak, azok számára így sem lenne több ember, akit beszervezzenek. Vagyis nekik elérhetetlen lesz a havi egymillió. MLM, semmi kétség.

Az is kérdéses, hogy vajon könnyű-e olyan céget találni, amely szívesen fizet 30 ezer forint plusz áfát azért, hogy aztán 10-20-50 százalék kedvezményt adjon az áraiból.

Céges oldalról nézve a dolgot: az Index kiszámolta, ha mind a 150 ezer tag havi egy elfogadóhelyet beszervezne, akkor három és fél hónap alatt az összes magyar cég benne lenne a rendszerben (tegyük hozzá, azok a cégek is, amelyek nem a lakosság számára értékesítenek). S utána nem lenne kit tovább beszervezni. Ebben a (kiötlők számára optimális, de borítékolhatóan lehetetlen) szituációban a jutalékok kifizetése után is 14 milliárd forint tiszta haszna lenne a szervezőknek. Azaz havi négymilliárd. A szervezőknél. Elméletileg.

És nem mellesleg évente kezdődhet az egész szervezősdi, pontgyűjtősdi elölről, mert a kedvezmény csak egy évig jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik