Gazdaság

Repülőklubra költ a Fidesz iskolatej helyett

Az egyikre jut húszmillió forint, a másikra nem.

Húszmillió forinttal támogatja Miskolc fideszes városvezetése a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Repülőklubot – írja a Népszava. Az ügy pikantériája, hogy – mint korábban megírtuk – mától a helyi óvodások nem kapnak iskolatejet. Az szintén húszmillió forintba kerülne, de arra nincs pénz.

Az iskolatej egy részét az állam, egy részét a helyi önkormányzat fizeti, így juthattak eddig a gyerekek minden nap tejtermékhez. Az önkormányzat viszont nem tudja tovább fizetni a rá eső részt. Kiss Gábor, a polgármesteri hivatal humán főosztályának vezetője közölte: az önkormányzatnak az önként vállalt feladatról bizonyos esetben le kell mondani.

Az önkormányzatnál azt mondják: azért az óvodáktól vonják meg a támogatást, mert ott a kisgyerekek naponta háromszor mindenképpen kapnak enni. Sok iskolást azonban szülei nem fizetik be a menzára, így nekik mindenképpen szükségük van arra, hogy legalább egy pohár tejet minden nap kapjanak.

Az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetője által jegyzett közleményükben a szocialisták rámutatnak: nem kötelezően ellátott feladat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Repülőklub támogatása sem. A szervezetnek nemrég viszont éppen 20 milliós támogatást szavazott meg a városi közgyűlés fideszes többsége. Simon Gábor szerint felháborító, hogy inkább magánrepülőgépek benzinjére költ a város közpénzt, semmint az óvodások iskolatejprogramjának folytatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik