Gazdaság

Mégsem ússza meg a Költségvetési Tanács

A Fidesz támogatja az intézmény támogatásának megtizedelését.

A fideszes László József által a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslat a 835 milliós támogatásból mindössze 10 milliót hagyna a Költségvetési Tanácsnál. Mint tegnap beszámoltunk róla, a javaslat parlament alkotmányügyi bizottságában egyetlen szavazatot sem kapott, sőt, a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője is az elutasításra tett javaslatot.

Ma a gazdasági bizottság elé került a kérdés, amelynek fideszes tagjai – bár a kormány képviselője továbbra sem támogatta – megszavazták a javaslatot – írja az Index. Rogán Antal, a bizottság elnöke elmondta, a kormánypárt támogatja az elképzelést. Ha valóban elfogadják a módosítást, az a háromfős tanács mögött álló, a számításokat végző stáb ellehetetlenülését jelentheti – jegyzi meg a hírportál.

Az LMP szerint nem a Költségvetési Tanács “ledózerolására”, hanem a testület megerősítésére volna szükség – mondta Vágó Gábor, az ellenzéki párt képviselője. Kijelentette, hogy a Költségvetési Tanács nélkül nem lehetne tudni, hogy a válságadók 2012 után is fennmaradnak, illetve hogy a költségvetésben 800 milliárd forintos lyuk keletkezne az ideiglenes adók megszüntetésével.

A képviselő úgy fogalmazott, ha a Fidesz elnémít minden kritikus hangot, akkor a szakértők számára is megjósolhatatlanná válik a magyar gazdaság jövője.

AJÁNLOTT LINK:

A Fidesz mégis halálra ítéli a Költségvetési Tanácsot (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik